Meteen naar de inhoud

Vrijwilligers

Zin in vrijwilligerswerk ?

Vrijwilliger zijn is een manier van leven.
Het is zoveel meer dan een job.
Het is een wijze van naar mensen te kijken.
Sommige noemen het daarom EEN ROEPING !

De stap naar vrijwilligerswerk

De Loodsen zet zich in om personen te ondersteunen in hun keuze om vrijwilligerswerk te verrichten. Vrijwilligerswerk is de ultieme vorm van solidariteit. Een grootstad als Antwerpen heeft meer dan ooit te kampen met een variatie aan sociale problematieken. Armoede, dakloosheid, werkloosheid en honger zijn maar enkele uitdagingen waar velen voor staan. Elke kleine inzet voor ondersteunende projecten telt. Aarzel daarom niet om de stap naar vrijwilligerswerk te zetten, want jij kan het verschil maken.

“De Loodsen heeft voor mij een zinvol en uitgebreid aanbod voor inzet voor anderen en beschikt over een goede structuur, waar je samen in een netwerk heel veel positieve dingen kan doen.”

Fernand Cooreman
Vrijwilliger
“Ik geef al een paar jaar Nederlandse les bij Harmattan en voel bij mijn studenten heel veel warmte en dankbaarheid. Zij komen uit diverse regio’s, spreken verschillende talen maar de verbondenheid is zeer sterk en ‘respect’ is volgens mij ‘de sleutel’.
Daarom kom ik elke woensdagvoormiddag graag naar De Loodsen om mensen te helpen bij het leren van de Nederlandse taal. Goede communicatie is voor mij de tweede sleutel tot ontmoeting en daar wil ik graag aan meehelpen. Vrijwilligerswerk doen is ook héél véél energie krijgen van hen voor wie je het doet!”

Hieronder enkele van onze fiere vrijwilligers