Meteen naar de inhoud

De dagen lengen: er komt meer licht… voor wie mag het schijnen?

Maakt het jou ook gelukkig om ’s morgens te kunnen vertrekken zonder donkere lucht en ’s avonds hier en daar een vogel te horen fluiten…. zelfs in de stad? En, als je goed kijkt, priemen er overal kleine blaadjes en bloempjes uit de koude ondergrond.

           De winter is nog volop bezig maar het energie-sap van de lente wordt stilletjes aan voelbaar. Toch is het niet vanzelfsprekend dat we die prille kracht ontdekken. Onze wereld is verwikkeld in vele donkere wolken van oorlog, natuurrampen, vervolging, ecologische rampen, vluchtverhalen… Ook in onze eigen maatschappij worden we geconfronteerd met polarisatie, onbegrip, onveiligheid en verharding. We kunnen, mogen onze ogen er niet voor sluiten maar drukt het ons te neer of  reikt het ons de hand om meer verbonden te leven met een broederlijke of zusterlijke samenleving?

Iedereen is in zekere mate vrij om voor het goede te kiezen. De eerste stap kan zijn: een vriendelijk woord van begrip, een luisterend oor, een aanwijzing van het licht, (Bond zonder naam lanceert een campagne voor schoonheid voor iedereen), het doorworstelen van een achtergrondartikel, een gebed, een lied tegen beter weten in.

Binnenkort start de vasten, een herbronningsperiode. Een tijd om samen na te denken over de vraag: welke nieuwe kansen willen we aanpakken of wie willen we nieuwe kansen geven? Schrijven we ons mee in in een grotere HEILS geschiedenis, of kunnen we er misschien een hoofdrolspeler in zijn, anderen enthousiast maken? Ook de kleine lentebloempjes maken een kleurrijk tapijt. Annemie